TIM

Filozofija i koncept Dubravkina puta svoje uporište pronalaze u timu ljudi koji vole ono što rade i vjeruju u to. Predanost i posvećenost poslu te jedinstvena znanja i vještine gostima pružaju ukusna, elegantna i sofisticirana iskustva.

 

Vedran Petranović – chef
Robert Bašić – pastry chef
Tihomir Purišić – head sommelier

Vedran Petranović

chef

Vedran Petranović, naš šef kuhinje pridružio se timu Dubravkinog puta 2010. godine. Već 2015. g. postaje sous chef tadašnje šefice kuhinje Priske Thuring, od koje preuzima poziciju glavnog šefa 2018. g. On opisuje svoj menu kao kulinarsku vožnju po Mediteranu. Pri kuhanju se uglavnom koristi domaćim proizvodima, istodobno neumorno tražeći nove male proizvođače kako bi pokazao koliko Hrvatska može ponuditi. Vedranova neprestana potreba za istraživanjem i putovanjima na kojima osvježava stara i stječe nova kulinarska iskustva, prožima cijeli menu. Pružiti gostima nezaboravno iskustvo, isprobati nove stvari, učiti o proizvodima – strasti su koje Vedrana potiču da sa svojim timom neprestano pomiče granice.

Tihomir Purišić

Head Sommelier

„Neopisivo mi je zadovoljstvo vidjeti užitak na licima gostiju. Bilo to da iskusnima pružimo neki novi doživljaj bilo pak nekome tek otvorimo vrata u svijet gastronomije, biti dijelom tog trenutka velika mi je nagrada.”
Tihomir Purišić nosi 18 godina iskustva u svim oblicima ugostiteljstva; od poznatih barova, preko ekskluzivnih klubova i hotela, do nekih od najcjenjenijih zagrebačkih restorana. Strastveni je pohoditelj najboljih restorana svijeta i vječno „gladan” istraživač divnog svijeta ića i pića.

Robert Bašić

pastry chef

„Strast, ljubav, mašta – to je ono što me vodi i što se u konačnici pojavljuje na tanjuru.“ Robertov je cilj pomaknuti granice mogućeg, igrati se, iznenaditi, u čemu mu uvelike pomaže petnaestogodišnje iskustvo i članstvo u najelitnijem svjetskom društvu slastičara „Callebaut Chocolate Ambassadors club“ te rad i razmjena iskustva s brojnim svjetskim slastičarima na Chocolate Academy.