Novosti

2203, 2017

6/4 #VečerauValu

103, 2017

Nova karta signature koktela

U našem restoranu od sada možete probati koktele miksologa Filipa Pleteša. S iskustvom kao bar manager poznatog Nikki beach-a u Marbelli ili pak glavnog miksologa na prestižnim brodovima Norwegian Cruise Line i Holland America Cruise Line, Filip je najnovije pojačanje u našem timu. Zagrebačka koktel scena polako se ali sigurno upoznaje sa trendom craft bartendinga. Stoga nas ne čudi da njegovih 12 veličanstvenih signature koktela za čiju izradu koristi neke elemente koje sam priprema postaju pravi hit. Uzori poput svog mentora Julia Cabrere, ili pak Stevea Schneidera, ljubav prema autohtonim mediteranskim namirnicama koje su tipične za kraj u kojemu je odrastao te sklonost kombiniranju istih sa zanimljivim mezcalom, piscom ili pak rye whiskeyem jednostavno garantiraju dobar koktel.

702, 2017

14/2 Večer zaljubljenih

Kupid, srca, ruže, crvena boja, čokolada … pogodili ste? Bliži se taj dan u godini, dan zaljubljenih. Tim restorana Dubravkin put i ove je godine osmislio zanimljivu večer; poseban meni naziva ‘Red’ od 5 ili ‘White’ od 7 slijedova, pomno odabrana vina koje prate zanimljiva jela, kokteli koje za goste priprema naš barmen Filip Pleteš , glazba koju bira DJ Zozzo, dobra atmosfera i slatka iznenadenja našeg Willy Wonke Roberta Bašića. Ako ste pak romantični cijelu godinu, a osim ljubavi prema svojoj boljoj polovici gajite i neizmjernu ljubav prema hrani, vidimo se 14.veljače!

411, 2016

26/11 Večer s vinarima

Druga večer inspirirana međunarodnim festivalom vina i kulinarstva Vino.com u Dubravkinom putu održava se 26. studenog. Glavna uloga ove večere pripada isključivo onome što ljubitelji vina vole nazvati “božanskom napitku”- vinu. Gosti večeri su Krauthaker, Coronica i Tomić.

311, 2016

25/11 Priska and the boys

25. i 26. studenog se u zagrebačkom Hotelu Esplande održava međunarodni festival vina i kulinarstva Vino.com. Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani u čemu smo zapravo i pronašli svoju inspiraciju za ovu večer. Šefica kuhinje Priska u goste poziva prijatelje koji su ujedino kuhari, glazbenici i naravno vinari – Bibich, Trapan i Šćurek. Svi će oni ovu večer učiniti malo drugačijom, opuštenijom i veselijom.

211, 2016

17/11 Ivica Matošević, 20 godina, vina iz arhive …

Renomirani istarski vinar Ivica Matošević je u Zagrebu i našem restoranu rado viđeni gost no ovaj puta dolazi sa nečim sto se moze nazvati ‘blagom’ – vinima iz vlastite arhive koje do sada nije nigdje otvorio i predstavio. Ivica sa sobom donosi dio svoje povijesti i duh svog podruma smještenog u pitoresknom istarskom selu Krunčići. Aura, Alba, Grimalda, Antika i mnoga druga vina biti će pažljivo sljubljena uz autorski menu šefice kuhinje Priske Thuring.

111, 2016

9/11 #VeceraUValu

Ukoliko ste se zapitali što je zapravo #VeceraUValu, savršen odgovor dala je naša šefica kuhinje - Priska Thuring: ''Jednom mjesečno, u izvojenoj prostoriji restorana naziva Val održavamo vrlo posebnu večeru za maksimalno 18 osoba. Večera ima temu koja je do samog početka večere jako dobro čuvana tajna. Apsolutno sve: hrana, piće, scenografija, postava stola, pa čak i glazba, je u skladu s odabranom temom.“ Sljedeća #VeceraUValu je na rasporedu 9/11, a tema je …