O NAMA

Smješten u Tuškanačkoj šumi, na samo nekoliko minuta hoda od samog središta grada, Dubravkin put koncipiran je kao restoran i wine bar. Interijer je ugodan, topao i moderan, a boravak na terasi pruža predivan pogled na park i šumu. Filozofija restorana je predstaviti gostima inovativan dining koncept.

Mediteranska kuhinja i menu Chefa Tibora Valinčića te profesionalno i uslužno osoblje, svakom će gostu zasigurno pružiti ukusno, elegantno i sofisticirano iskustvo. Profesionalnost i usmjerenost na detalje te spoj tradicije i inovativnosti oduševit će svakog gosta.

POVIJEST

Priča o posebnoj ljepoti i pozitivnoj energiji koja prati mjesto na kojemu je današnji restoran „Dubravkin put“ počinje 1852. godine. Tada se Sofija Stockau, grofica koju je ban Josip Jelačić dvije godine prije upoznao na balu u bečkom Hofburgu i njome se oženio, oduševljeno obratila svom suprugu hvaleći ljepotu šumskog puta kojim su šetali. Taj je put njoj u čast nazvan Sofijin put.

Gostionica u kojoj su se dotad okupljali planinari prije uspona na Medvednicu i nakon povratka s izleta, otvaranjem tramvajske linije do Mihaljevca postaje mjesto za zaljubljene parove i dobiva ime Dubravkin put. S vremenom ta planinarska gostionica postaje riblji restoran. Novi Dubravkin put otvorio je svoja vrata 2010. kada je obitelj Crnjac preuredila tadašnji prostor poštujući temeljne odrednice prirodnog okruženja i njegovo austrougarsko, srednjoeuropsko i mediteransko određenje.